Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru briose cu cascaval:
- 5 oua
- 6 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 100 gr cascaval ras
- un plic praf de copt
- o lingurita sare
- marar
- optional: sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul
Mod de preparare briose cu cascaval:
Mixam ouale cu sarea, turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana, inglobam si cascavalul si mararul maruntit.
Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum. Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa. Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute - le verificam cu testul scobitorii.
Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobimputin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf......Buuuunnnnn!
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?