5 Martie 2014 publicat în Retete culinare 6 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Briosele acestea se fac foarte repede, sunt bune, versatile si aratoase, se preteaza chiar si pentru o masa festiva ca centru de interes al unui platou cu aperitive. Miam!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu cascaval:

  • 5 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 100 gr cascaval ras
  • un plic praf de copt
  • o lingurita sare
  • marar
  • optional: sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul

Mod de preparare briose cu cascaval:

Mixam ouale cu sarea, turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana, inglobam si cascavalul si mararul maruntit.

Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum. Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa. Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute - le verificam cu testul scobitorii.

Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobimputin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf......Buuuunnnnn!

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri