Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru briose cu cascaval:
- 5 oua
- 6 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 100 gr cascaval ras
- un plic praf de copt
- o lingurita sare
- marar
- optional: sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul
Mod de preparare briose cu cascaval:
Mixam ouale cu sarea, turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana, inglobam si cascavalul si mararul maruntit.
Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum. Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa. Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute - le verificam cu testul scobitorii.
Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobimputin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf......Buuuunnnnn!
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!