Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru bomboane fondante de cafea:
- 150 g ciocolata amara de buna calitate
- 70 ml frisca lichida
- 50 g unt 82% grasime
- 30 g zahar farin vanilat
- 2 lingurite de ness (praf)
- 200 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare bomboane fondate de cafea:
Ciocolata amara se taie in bucatele si o topim la microunde impreuna cu frisca lichida, in etape de cate 30 de secunde sau pe baie de aburi. Dam la o parte. Adaugam zaharul farin vanilat, untul si ness-ul. Amestecam bine cu o paleta pana devine o crema fina si bine legata.
Dam crema la frigider sau congelator(mai rapid) pana se intareste. Se iau gramajoare din compozitie, cu ajutorul unei lingurite,si se formeaza bilute, cu mainile umezite usor.
Le asezam pe un gratar si turnam ciocolata peste ele. Lasam sa se scurga surplusul de ciocolata.
Le dam la frigider.
Serviti alaturi de o cafea amara sau una dulce. Aproape toate iubirile incep cu ciocolata; e ceva unic, ceva sublim - aproape discret - .
Din bucatarie, cu dragoste, calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana