Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru bomboane fondante de cafea:
- 150 g ciocolata amara de buna calitate
- 70 ml frisca lichida
- 50 g unt 82% grasime
- 30 g zahar farin vanilat
- 2 lingurite de ness (praf)
- 200 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare bomboane fondate de cafea:
Ciocolata amara se taie in bucatele si o topim la microunde impreuna cu frisca lichida, in etape de cate 30 de secunde sau pe baie de aburi. Dam la o parte. Adaugam zaharul farin vanilat, untul si ness-ul. Amestecam bine cu o paleta pana devine o crema fina si bine legata.
Dam crema la frigider sau congelator(mai rapid) pana se intareste. Se iau gramajoare din compozitie, cu ajutorul unei lingurite,si se formeaza bilute, cu mainile umezite usor.
Le asezam pe un gratar si turnam ciocolata peste ele. Lasam sa se scurga surplusul de ciocolata.
Le dam la frigider.
Serviti alaturi de o cafea amara sau una dulce. Aproape toate iubirile incep cu ciocolata; e ceva unic, ceva sublim - aproape discret - .
Din bucatarie, cu dragoste, calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Auto-motivarea - forța din interior care ne determină să îndeplinim...

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili