Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru bomboane fondante de cafea:
- 150 g ciocolata amara de buna calitate
- 70 ml frisca lichida
- 50 g unt 82% grasime
- 30 g zahar farin vanilat
- 2 lingurite de ness (praf)
- 200 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare bomboane fondate de cafea:
Ciocolata amara se taie in bucatele si o topim la microunde impreuna cu frisca lichida, in etape de cate 30 de secunde sau pe baie de aburi. Dam la o parte. Adaugam zaharul farin vanilat, untul si ness-ul. Amestecam bine cu o paleta pana devine o crema fina si bine legata.
Dam crema la frigider sau congelator(mai rapid) pana se intareste. Se iau gramajoare din compozitie, cu ajutorul unei lingurite,si se formeaza bilute, cu mainile umezite usor.
Le asezam pe un gratar si turnam ciocolata peste ele. Lasam sa se scurga surplusul de ciocolata.
Le dam la frigider.
Serviti alaturi de o cafea amara sau una dulce. Aproape toate iubirile incep cu ciocolata; e ceva unic, ceva sublim - aproape discret - .
Din bucatarie, cu dragoste, calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă