Dificultate: medie
Ingrediente si mod de preparare cheesecake cu crusta de oreo:
Am facut asa: am folosit 32 de bucati de biscuiti oreo, carora le-am dat jos crema- inca n-am aruncat-o, ma mai gandesc ce sa fac cu ea. Mi-au ramas deci 64 de biscuiti oreo pe care i-am pus in robot, pana s-au transformat intr-un pesmet fin.
I-am amestecat apoi cu 5 linguri mari de lapte si 110 de grame de unt topit si am transferat crema rezultata intr-o tava cu peretii detasabili, pe care acum imi dau seama ca n-am uns-o cu unt. A iesit bine, oricum! Tava am dat-o la frigider, pana am pregatit crema.
Crema: 450 de grame de crema de branza (Philadelphia) se mixeaza cam 5 minute, pana devine o crema fina. Se adauga 100 de grame de zahar in ploaie si doua oua, pe rand. Mai incorporam o lingurita de esenta de vanilie si 100 ml smantana grasa si amestecam bine. Nu uitam sa lovim bolul de suprafata de lucru pentru a scapa de bulele de aer.
Acest amestec de branza se toarna peste blatul de oreo si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 10-15 minute (eu l-am lasat 10, pentru ca mi se parea ca se bronzeaza prea tare) si apoi reducem temperatura la 180 de grade si-l mai lasam la copt inca 20 de minute.
Dupa acest timp, oprim cuptorul si lasam tava inauntru cam 20 de minute si apoi intredeschidem usa si lasam cheesecake-ul sa ajunga la temperatura camerei. Se scoate si se da la frigider minim 4 ore.
Bon app’!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară