Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura ciocolata:
- 300 gr ciocolata (va recomand ciocolata amaruie, cu multa cacao)
- 100 gr unt
- 3 oua mari
- 200 gr zahar
- un varf de cutit de sare (pentru a accentua gustul ciocolatii)
- esenta de vanilie
- 120 gr faina
Mod de preparare prajitura cu ciocolata:
Tocati ciocolata cubulete si jumatate din cantitate (aprox 150 gr) topiti-o impreuna cu untul. Cand s-a topit, amestecati bine si puneti deoparte pana se mai racoreste. Intre timp bateti oul cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugati ciocolata si apoi treptat si amestecand mereu - faina. Cand ati incorporat toata faina in aluat, adaugati restul de ciocolata ramasa cubulete.
Mixit se lansează în România

Turnati aluatul intr-o tava micuta (eu am folosit una de 26/18) si dati la cuptorul incins pana cand deasupra se formeaza o crusta subtire si daca apasati cu degetul usor va ramane amprenta. Lasati prajitura sa se raceasca si apoi o puteti taia cuburi si sa o serviti.
Aceasta prajitura umeda, densa si bogata, desi este rapida si foarte simpla, este foarte eleganta.
5 Cosmetice cu ingrediente ecologice pe care merită să le încerci

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili