Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru quinoa cu legume:
- 250 de grame de quinoa, limpezita si scursa
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 legatura de ceapa verde
- 2 pahare de apa
- 1 dovlecel ras
- 1 ardei rosu/verde/galben
- Marar
- Branza de capra/ feta sfaramata
- Sucul de la o lamaie
Mod de preparare quinoa cu legume:
Se incalzeste uleiul la foc mediu, se adauga ceapa si ardeiul (cubulete nu prea mici) si apoi quinoa, amestecand pana se prajesc putin – cam 3-4 minute. Se pune apa si se aduce la fierbere. La foc mic, se acopera cratita si se lasa pana cand se umfla quinoa si apa este absorbita – 15 minute.
Cand e gata quinoa, se adauga dovlecelul, sucul de lamaie si marar, dar nu tot, ca sa ajunga si pentru ornat. Se amesteca si se asezoneaza. Se serveste cu feta sau branza de capra (eu le-am incercat pe amandoua si am preferat capra), ceapa si marar.
Secretul accestei retete? Cand serviti, nu uitati sa adaugati putin suc de lamaie, aromele se vor desface mult mai bine.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?