Timp de preparare: 1 h 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa ce pui cu galuste:
- 1 pui de curte daca se poate
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- 2-3 cepe
- 1 telina mica
- sare, piper, patrunjel verde
Pentru galuste:
- 2 oua
- un praf de sare
- 12 linguri de gris - atat mi-au intrat mie - probabil depinde si de marimea oualelor.
- un varf de cutit de praf de copt sau bicarbonat (eu am pus praf de copt).Aceste cantitati sunt pt. 6-8 litri de supa.
Mod de preparare supa de pui cu galuste:
Se pune puiul sau numai parti din pui la fiert cu apa rece impreuna cu legumele. Se spumeaza bine, pentru ca supa sa iasa clara. Dupa ce s-a fiert carnea se scot legumele, carnea si se trece la prepararea galustilor.
Se pun ouale intr-un castron si se bat cu furculita normal sa se omogenizeze. Incepem sa daugam cate o lingura de gris mestecand pe rand pana obtinem consistenta necesara. In functie de marimea oualelor mie mi-au intrat 12 linguri de gris.Se adauga un praf de sare si la sfarsit praful de copt. Se amesteca bine. Incepem sa luam cu o lingurita pe care in prealabil am inmuiat-o in supa si am incalzit-o bine, din compozitia de galusti si sa punem in supa. Lasam focul mic la supa - daca fierbe in clocot se imprastie galustile. Continuam pana terminam de pus toata cantitatea de galusti. Lasam sa fiarba cca.7 minute apoi stingem focul si adaugam 1/2 pahar de apa rece. Punem capacul si lasam asa cca. 15. minute. Dupa care putem servi supa cu piper si patrunjel proaspat.
O reteta recomandata de blogul blogulcudelicii.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Elena Stancu (garbo221171)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?