Supa de pui cu galuste, supa care ne incalzeste la -10 grade si ne face papilele gustative sa zambeasca.

Timp de preparare: 1 h 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa ce pui cu galuste:

  • 1 pui de curte daca se poate
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2-3 cepe
  • 1 telina mica
  • sare, piper, patrunjel verde

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 12 linguri de gris - atat mi-au intrat mie - probabil depinde si de marimea oualelor.
  • un varf de cutit de praf de copt sau bicarbonat (eu am pus praf de copt).Aceste cantitati sunt pt. 6-8 litri de supa.

Mod de preparare supa de pui cu galuste:

Se pune puiul sau numai parti din pui la fiert cu apa rece impreuna cu legumele. Se spumeaza bine, pentru ca supa sa iasa clara. Dupa ce s-a fiert carnea se scot legumele, carnea si se trece la prepararea galustilor.
Se pun ouale intr-un castron si se bat cu furculita normal sa se omogenizeze. Incepem sa daugam cate o lingura de gris mestecand pe rand pana obtinem consistenta necesara. In functie de marimea oualelor mie mi-au intrat 12 linguri de gris.Se adauga un praf de sare si la sfarsit praful de copt. Se amesteca bine. Incepem sa luam cu o lingurita pe care in prealabil am inmuiat-o in supa si am incalzit-o bine, din compozitia de galusti si sa punem in supa. Lasam focul mic la supa - daca fierbe in clocot se imprastie galustile. Continuam pana terminam de pus toata cantitatea de galusti. Lasam sa fiarba cca.7 minute apoi stingem focul si adaugam 1/2 pahar de apa rece. Punem capacul si lasam asa cca. 15. minute. Dupa care putem servi supa cu piper si patrunjel proaspat.

O reteta recomandata de blogul blogulcudelicii.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Elena Stancu (garbo221171)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri