Timp de preparare: 1 h 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa ce pui cu galuste:
- 1 pui de curte daca se poate
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- 2-3 cepe
- 1 telina mica
- sare, piper, patrunjel verde
Pentru galuste:
- 2 oua
- un praf de sare
- 12 linguri de gris - atat mi-au intrat mie - probabil depinde si de marimea oualelor.
- un varf de cutit de praf de copt sau bicarbonat (eu am pus praf de copt).Aceste cantitati sunt pt. 6-8 litri de supa.
Mod de preparare supa de pui cu galuste:
Se pune puiul sau numai parti din pui la fiert cu apa rece impreuna cu legumele. Se spumeaza bine, pentru ca supa sa iasa clara. Dupa ce s-a fiert carnea se scot legumele, carnea si se trece la prepararea galustilor.
Se pun ouale intr-un castron si se bat cu furculita normal sa se omogenizeze. Incepem sa daugam cate o lingura de gris mestecand pe rand pana obtinem consistenta necesara. In functie de marimea oualelor mie mi-au intrat 12 linguri de gris.Se adauga un praf de sare si la sfarsit praful de copt. Se amesteca bine. Incepem sa luam cu o lingurita pe care in prealabil am inmuiat-o in supa si am incalzit-o bine, din compozitia de galusti si sa punem in supa. Lasam focul mic la supa - daca fierbe in clocot se imprastie galustile. Continuam pana terminam de pus toata cantitatea de galusti. Lasam sa fiarba cca.7 minute apoi stingem focul si adaugam 1/2 pahar de apa rece. Punem capacul si lasam asa cca. 15. minute. Dupa care putem servi supa cu piper si patrunjel proaspat.
O reteta recomandata de blogul blogulcudelicii.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Elena Stancu (garbo221171)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana