O idee excelenta pentru un pranz rapid si sanatos. Sunt absolut delicioase.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Penne ziti cu sos de unt si broccoli:

  • 550 de grame de broccoli (doar floarea, nu si tulpina)
  • 50 de grame de unt din lapte de vaca
  • circa 50 de grame de cascaval din lapte de vaca
  • putina sare si 500 de grame de penne ziti

Mod de preparare Penne ziti cu sos de unt si broccoli

Se pune apa la fiert intr-un vas, se adauga si putina sare. Abia cand apa clocoteste se adauga pastele. Acestea se vor lasa la fiert cam 7 minute, se vor fierbe astfel al dente, adica vor ramane usor crocante si vor fi ideale pentru aceia care sunt la dieta si nu isi doresc paste cu indicele glicemic mare.

Dupa ce s-au fiert pastele se iau de pe foc, se scurg de apa si se dau deoparte. Intr-o tigaie se adauga 50 de grame de unt, se lasa sa se topeasca la foc mediu, se adauga cascavalul.

Se amesteca ca sa se faca un sos, dupa care se adauga buchetelele de broccoli (broccoli se spala cu apa rece, se taie tulpina mare, dupa care, sub buchetele se cresteaza cu cutitul, separand astfel buchetel cu buchetel). Se trage la tigaie broccoli in sosul de unt si cascaval. Se adauga broccoli si sosul ramas peste penne si se pot servi.

Pofta buna!

penne cu sos de unt si broccoli

O reteta recomandata de blogul ideidelicioase.blogspot.ro

O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Penne ziti cu sos de unt si broccoli.