Cea mai frageda prajitura cu foi si mere

12:01, 27 Ianuarie 2014 publicat în Retete culinare244 share-uri

Va propun o prajitura ieftina care se prepara usor, cu foi foarte fragede si mere delicioase.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi si mere:

Ingrediente pentru 4 foi :

Citeste si:
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Îl vei adora: 5 Moduri în...
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte(sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina(aprox.)
  • un strop de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 si 1/2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar

Mod de preparare prajitura cu foi si mere:

Citeste si:
Bariéderm Cica Ulei susține și îngrijește pielea
Bariéderm Cica Ulei susține...

Mod de preparare foi:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema. Apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei. Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama. Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi. Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.
Pudram cu zahar farin si servim. Delicioasa!

PONT: Aceleasi foi, eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!



Pofta buna!

Pentru adevarate calatarii culinare, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/




O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri