Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi si mere:
Ingrediente pentru 4 foi :
- 8 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte(sau chiar apa)
- 2 oua
- 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
- 30 linguri de faina(aprox.)
- un strop de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 si 1/2 kg mere
- 1 lingurita scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g zahar
Mod de preparare prajitura cu foi si mere:
Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema. Apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei. Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama. Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi. Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.
Pudram cu zahar farin si servim. Delicioasa!
PONT: Aceleasi foi, eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!
Pofta buna!
Pentru adevarate calatarii culinare, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?