Pe scurt, salata in borcan consta din straturi alcatuite destept. Borcanele pot fi pregatite cu o zi inainte, sau cu doua, sau chiar din week-end pentru intreaga saptamana, atata timp cat se pastreaza la rece.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de luat la pachet:

Salata de spanac cu quinoa, kiwi si dressing de lamaie si mustar (pregatita intr-un borcan de 1 l)

  • 10 frunze de spanac de la piata (frunze mari, pentru baby spanac aveti nevoie cam de 2 maini pline)
  • 50 g quinoa fiarta
  • o mana de germeni de grau (facuti acasa)
  • 1 kiwi taiat felii subtiri
  • cateva fructe Goji

Pentru dressing: zeama de la jumatate de lamaie, 1 lingura de ulei de masline extravirgin, 1 lingurita de mustar, sare roz Himalaya

Asamblarea am facut-o dupa cum se vede in fotografie – am pus dressing-ul in borcan, apoi quinoa, germenii de gray, kiwi si goji, si in final, spanacul.

Iata cateva reguli simple pentru a asambla borcanul de salata in asa fel incat aceasta sa ramana proaspata:

- dressing-ul trebuie sa fie primul care intra in borcan, iar frunzele ultimile, pentru ca acestea se ofilesc imediat in contact cu dressing-ul. Cele doua trebuie sa stea cat mai departe una de cealalta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

- urmatorul strat peste dressing trebuie sa fie ingredientul care il poate absorbi si a carui structura nu se strica in contact cu acesta, adica cerealele, proteinele, leguminoasele

- umpleti borcanul pana la refuz, pentru ca ingredientele sa se sustina unele pe celelalte, iar dressing-ul sa nu ajunga la straturile de frunze

- folositi borcane care se inchid ermetic, cum sunt cele cu sistem metalic de inchidere de la Ikea (cel din fotografia mea nu se inchide ermetic, l-am folosit pentru ca mi-a placut capacul :-)

Pentru a manca salata este suficient sa rasturnati borcanul pentru ca dressing-ul sa ajunga la toate ingredientele, si apoi sa-l deschideti. Il puteti lua in geanta si deschide oriunde, atata timp cat aveti o furculita la voi.

Cred ca e cea mai buna idee pentru a nu mai gasi scuze pentru a nu manca sanatos!

Ana va asteapta de blogul ei pentru a va impartasi o colectie inspirationala de retete vegetariene, raw si vegane.

Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Cele mai încurajatoare citate despre succes Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri