Dificultate: redusa
Ingrediente necesare si mod de preparare tocana de peste:
Se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline o ceapa alba, un fenicul si 3 catei de usturoi, jumatate de ardei iute, toate feliate subtirel, + sare si piper
Se lasa sa se inmoaie la foc mediu 5-6 minute. Apoi se adauga o conserva de rosii + jumatate de pahar de vin alb. In timp ce sosul bolboroseste, se pregatesc creaturile marine care urmeaza sa se inece in tocana. In cazul meu
- 2 fileuri de pastrav & 4 fieluri de pollock, taiate in bucati de ~ 3 cm - ambii congelati
- 10 creveti
- niste langustine
(adaptati in functie de ce aveti prin casa/ce va face cu ochiul la raionul de peste)
Dupa ce sosul a bolborosit vreo 10 minute, se adauga pestele si fructele de mare, se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa pe foc inca 3-4 minute, nu mai mult ca pestele se face ultra-rapid si e pacat sa over-cook it si sa-l transformam in talpa de pantof.
Am servit bunaciunea cu un aioli facut dintr-un catel de usturoi frecat cu cateva firicele de sofran si cu un praf de sare in mojar si apoi amestecat cu 100ml de iaurt 0%.
Si cu felii de paine prajite, frecate cu - cu ce altceva? - tot cu usturoi, desigur!
Iaca cum sa mananci sanatos si repede si bun! Pam-pam!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân