Dificultate: redusa
Ingrediente necesare si mod de preparare tocana de peste:
Se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline o ceapa alba, un fenicul si 3 catei de usturoi, jumatate de ardei iute, toate feliate subtirel, + sare si piper
Se lasa sa se inmoaie la foc mediu 5-6 minute. Apoi se adauga o conserva de rosii + jumatate de pahar de vin alb. In timp ce sosul bolboroseste, se pregatesc creaturile marine care urmeaza sa se inece in tocana. In cazul meu
- 2 fileuri de pastrav & 4 fieluri de pollock, taiate in bucati de ~ 3 cm - ambii congelati
- 10 creveti
- niste langustine
(adaptati in functie de ce aveti prin casa/ce va face cu ochiul la raionul de peste)
Dupa ce sosul a bolborosit vreo 10 minute, se adauga pestele si fructele de mare, se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa pe foc inca 3-4 minute, nu mai mult ca pestele se face ultra-rapid si e pacat sa over-cook it si sa-l transformam in talpa de pantof.
Am servit bunaciunea cu un aioli facut dintr-un catel de usturoi frecat cu cateva firicele de sofran si cu un praf de sare in mojar si apoi amestecat cu 100ml de iaurt 0%.
Si cu felii de paine prajite, frecate cu - cu ce altceva? - tot cu usturoi, desigur!
Iaca cum sa mananci sanatos si repede si bun! Pam-pam!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.