Dificultate: redusa
Ingrediente necesare si mod de preparare tocana de peste:
Se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline o ceapa alba, un fenicul si 3 catei de usturoi, jumatate de ardei iute, toate feliate subtirel, + sare si piper
Se lasa sa se inmoaie la foc mediu 5-6 minute. Apoi se adauga o conserva de rosii + jumatate de pahar de vin alb. In timp ce sosul bolboroseste, se pregatesc creaturile marine care urmeaza sa se inece in tocana. In cazul meu
- 2 fileuri de pastrav & 4 fieluri de pollock, taiate in bucati de ~ 3 cm - ambii congelati
- 10 creveti
- niste langustine
(adaptati in functie de ce aveti prin casa/ce va face cu ochiul la raionul de peste)
Dupa ce sosul a bolborosit vreo 10 minute, se adauga pestele si fructele de mare, se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa pe foc inca 3-4 minute, nu mai mult ca pestele se face ultra-rapid si e pacat sa over-cook it si sa-l transformam in talpa de pantof.
Am servit bunaciunea cu un aioli facut dintr-un catel de usturoi frecat cu cateva firicele de sofran si cu un praf de sare in mojar si apoi amestecat cu 100ml de iaurt 0%.
Si cu felii de paine prajite, frecate cu - cu ce altceva? - tot cu usturoi, desigur!
Iaca cum sa mananci sanatos si repede si bun! Pam-pam!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară