Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu morcovi si ghimbir:
Va trebuie asa: 4 morcovi, rasi, o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras, 300g faina, 200g zahar, 150ml ulei, 4 oua, 100g nuci tocate, o lingurita de praf de copt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de scortisoara, un praf de nucsoara si un praf de sare.
Am amestecat faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale in robotul de bucatarie. (Dar puteti sa faceti lucrul asta si de mana). Apoi am adaugat mirodeniile...Si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.
Am turnat compozitia in tava unsa cu unt, si am batat-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute... cred - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata).
In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate. Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic)
Leblogpiquant.com va propune si alte retete interesanta.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare