Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu morcovi si ghimbir:
Va trebuie asa: 4 morcovi, rasi, o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras, 300g faina, 200g zahar, 150ml ulei, 4 oua, 100g nuci tocate, o lingurita de praf de copt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de scortisoara, un praf de nucsoara si un praf de sare.
Am amestecat faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale in robotul de bucatarie. (Dar puteti sa faceti lucrul asta si de mana). Apoi am adaugat mirodeniile...Si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.
Am turnat compozitia in tava unsa cu unt, si am batat-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute... cred - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata).
In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate. Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic)
Leblogpiquant.com va propune si alte retete interesanta.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.