23 Ianuarie 2014 publicat în Retete culinare 32 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Practic e un fel de salata de vinete cu alta palarie... sau mai bine zis cu un turban berber pe cap. Chimionul ii da o aroma cu totul aparte, iar lamaia si verdeturile aerul fresh. Unde mai pui ca-i sanatoasa si tare usor de facut. Si de post. Si delicioasa.Verisoara exotica a salatei noastre neaose de vinete.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata marocana cu vinete si ardei:

  • 3 vinete maricele
  • 3 ardei grasi
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • un praf de scortisoara
  • 2 lingurite chimion/cumin (au la Mega ;)
  • 1 varf cutit fulgi ardei iute
  • sare & piper
  • 100 ml apa
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de coriandru verde - asta daca aveti si voi noroc (ca mine) de vreo tanti in piata care cultiva asa ceva. Daca nu, merge si fara, nu-i bai ;)
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare salata marocana cu vinete si ardei:

Vinetele si ardeii si coc si se curata, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie, se rumeneste usturoiul maruntit in ulei de masline, apoi se adauga vinetele, ardeii, rosiile, condimentele si apa si se lasa toate sa bolboroseasca vreo 15 minute la foc potrivit, pana scade tot lichidul si rezulta un fel de piure bine legat.

La sfarsit, se adauga zeama de lamaie si verdeturile, se mai potriveste de sare/piper/lamaie et voila: gata treaba!

Blogul www.leblogpiquant.com/ va prezinta si alte retete la fel de interesante si gustoase in acelasi timp.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri