Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata marocana cu vinete si ardei:
- 3 vinete maricele
- 3 ardei grasi
- 2 rosii taiate cubulete
- 3 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- un praf de scortisoara
- 2 lingurite chimion/cumin (au la Mega ;)
- 1 varf cutit fulgi ardei iute
- sare & piper
- 100 ml apa
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 legatura de coriandru verde - asta daca aveti si voi noroc (ca mine) de vreo tanti in piata care cultiva asa ceva. Daca nu, merge si fara, nu-i bai ;)
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare salata marocana cu vinete si ardei:
Vinetele si ardeii si coc si se curata, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie, se rumeneste usturoiul maruntit in ulei de masline, apoi se adauga vinetele, ardeii, rosiile, condimentele si apa si se lasa toate sa bolboroseasca vreo 15 minute la foc potrivit, pana scade tot lichidul si rezulta un fel de piure bine legat.
La sfarsit, se adauga zeama de lamaie si verdeturile, se mai potriveste de sare/piper/lamaie et voila: gata treaba!
Blogul www.leblogpiquant.com/ va prezinta si alte retete la fel de interesante si gustoase in acelasi timp.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei