Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:
morcov, ghimbir, ceapa, supa ( de legume sau de oase), chimen, usturoi, unt (sau orice tip de grasime vreti voi), sare.
Pentru ca supa va trece prin blender nu e nevoie sa va chinuiti cu taiatul prea fin al ingredientelor. Ceapa si ghimbirul se calesc in putina grasime. Cand ceapa e translucenta se adauga chimenul pisat si cand simtiti aroma uleiurilor eterice adaugati morcovul taiat si supa. Lasati sa fiarba pana se inmoaie morcovii.
Apoi treceti supa prin blender pentru a obtine o crema lichida. Turnati iar in oala si adaugati doi catei de usturoi striviti, potriviti de sare si dati inca o data in fiert pentru nu mai mult de un minut-doua.
Sfat: Puteti controla densitatea supei adaugand supa sau lasand mai mult sa fiarba.
La servire, adaugari putin unt, seminte de chimen usor incalzite in tigaia incinsa (fara ulei ) pentru aroma si patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă