Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:
morcov, ghimbir, ceapa, supa ( de legume sau de oase), chimen, usturoi, unt (sau orice tip de grasime vreti voi), sare.
Pentru ca supa va trece prin blender nu e nevoie sa va chinuiti cu taiatul prea fin al ingredientelor. Ceapa si ghimbirul se calesc in putina grasime. Cand ceapa e translucenta se adauga chimenul pisat si cand simtiti aroma uleiurilor eterice adaugati morcovul taiat si supa. Lasati sa fiarba pana se inmoaie morcovii.
Apoi treceti supa prin blender pentru a obtine o crema lichida. Turnati iar in oala si adaugati doi catei de usturoi striviti, potriviti de sare si dati inca o data in fiert pentru nu mai mult de un minut-doua.
Sfat: Puteti controla densitatea supei adaugand supa sau lasand mai mult sa fiarba.
La servire, adaugari putin unt, seminte de chimen usor incalzite in tigaia incinsa (fara ulei ) pentru aroma si patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare