Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:
morcov, ghimbir, ceapa, supa ( de legume sau de oase), chimen, usturoi, unt (sau orice tip de grasime vreti voi), sare.
Pentru ca supa va trece prin blender nu e nevoie sa va chinuiti cu taiatul prea fin al ingredientelor. Ceapa si ghimbirul se calesc in putina grasime. Cand ceapa e translucenta se adauga chimenul pisat si cand simtiti aroma uleiurilor eterice adaugati morcovul taiat si supa. Lasati sa fiarba pana se inmoaie morcovii.
Apoi treceti supa prin blender pentru a obtine o crema lichida. Turnati iar in oala si adaugati doi catei de usturoi striviti, potriviti de sare si dati inca o data in fiert pentru nu mai mult de un minut-doua.
Sfat: Puteti controla densitatea supei adaugand supa sau lasand mai mult sa fiarba.
La servire, adaugari putin unt, seminte de chimen usor incalzite in tigaia incinsa (fara ulei ) pentru aroma si patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară