O supa-crema densa si satioasa, extrem de aromata si usor de facut! Cu o baza de fasole alba, supa este aromata de ciupercile coapte cu mirodenii si rezultatul este pe cat de savuros, pe atat de neasteptat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de fasole si ciuperci coapte:

  • 1 1/2 cana de fasole alba
  • aprox 250 gr de ciuperci (champignon)
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • cateva frunze de salvie
  • aproximativ 2 litri de apa - din momentul in care fasolea e fiarta! (aici aveti libertatea sa alegeti densitatea supei)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare supa-crema de fasole si ciuperci coapte:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte si apoi se fierbe in 2 ape, inainte de a adauga ultima apa, cea care si ramane pentru supa.
Cand fasolea este fiarta, se amesteca ciupercile taiate feliute, cu ceapa taiata inele, usturoiul, cimbrul si salvia, se stropesc cu putin ulei si se pun la copt la temperatura mare.
Cand ciupercile s-au copt (si toata casa miroase divin!), le scoateti din cuptor (puteti lasa cateva bucati deoparte pentru decor) si le amestecati cu fasolea. Dati supa prin blender, potriviti la gust cu sare si piper si mai dati o data in clocot.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri