Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru aripioare crocante cu usturoi si ghimbir:
- o caserola de aripioare
- sare si piper dupa gust
- 3 linguri de sos iute
- 2 linguri de ulei
- 2-3 linguri faina
Sosul:
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de ghimbir dat pe razatoare
- 50 ml otet de orez
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare aripioare crocante cu usturoi si ghimbir:
Aripioarele le-am spalat bine si le-am taiat in doua. Le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine cu condimente, ulei si sos. Apoi am presarat faina si am scuturat bine bolul, astfel incat sa imbrace bine aripioarele.
Le-am pus in tava si apoi la cuptor la foc mare, pana s-au rumenit.
Cand erau aproape gata, am pus intr-o tigaie cateii de usturoi si ghimbirul, dati amandoi pe razatoarea fina, impreuna cu otetul de orez si sosul de soia. Am lasat sa fiarba putin in tigaie, sa scada si sa se lege sosul.
Aripioarele scoase din cuptor, le-am trecut prin acest sos si le-am servit imediat, cu orez cu legume.
O nebunie!
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.