Trebuie sa va marturisesc ca nu imi place sa prajesc in ulei. Acest tip de aripioare se prepara de obicei prin scufundare in ulei incins, dar eu am ales sa le fac la cuptor. Nu sunt la fel de aratoase, recunosc, dar cu toate acestea am vrut sa va impartasesc reteta pentru ca este pur si simplu fantastica! Si sigur nu o sa va mai pese ca nu arata cine-stie-ce in farfurie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru aripioare crocante cu usturoi si ghimbir:

  • o caserola de aripioare
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri de sos iute
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 linguri faina

Sosul:

  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ghimbir dat pe razatoare
  • 50 ml otet de orez
  • 2 linguri sos de soia

Mod de preparare aripioare crocante cu usturoi si ghimbir:

Aripioarele le-am spalat bine si le-am taiat in doua. Le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine cu condimente, ulei si sos. Apoi am presarat faina si am scuturat bine bolul, astfel incat sa imbrace bine aripioarele.
Le-am pus in tava si apoi la cuptor la foc mare, pana s-au rumenit.

Cand erau aproape gata, am pus intr-o tigaie cateii de usturoi si ghimbirul, dati amandoi pe razatoarea fina, impreuna cu otetul de orez si sosul de soia. Am lasat sa fiarba putin in tigaie, sa scada si sa se lege sosul.
Aripioarele scoase din cuptor, le-am trecut prin acest sos si le-am servit imediat, cu orez cu legume.

O nebunie!

aripioare crocante cu usturoi si ghimbir

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placere vinovata: Aripioare crocante cu usturoi si ghimbir.