Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:
- 300 ml lapte cald
- 7 oua
- 1 cana de 200 de grame zahar alb
- 50 de ml de ulei de floarea-soarelui
- 4 cuburi de drojdie
- coaja de la o lamaie
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 250 de grame de miez de nuca
- 50 de grame de pudra de cacao
- 1 mana de stafide
- 4 cubulete rahat
- 1 kilogram de faina alba
Mod de preparare cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:
Se dizolva drojdia cu zaharul vanilat pana ce se obtine o pasta. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul. Se adauga laptele cald, coaja de lamaie, dupa care se adauga, incet-incet, tot pachetul de faina.
Se face o coca tare, se imparte in 2 bucati, se intind bucatile pe masa. Separat, se face o pasta din cacao, 1 lingura de zahar, albusurile de la cele 7 oua, rahatul, stafidele si nuca; aceasta pasta se adauga peste aluat, care se ruleaza. Cele doua bucati de aluat de cozonac se pun in 2 tavi incalzite si se lasa la dospit.
Dupa care se ung cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu zahar, apoi se introduc tavile cuptor. Se scot cand s-au rumenit.
O reteta recomandata de blogul https://ideidelicioase.blogspot.ro
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!