Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:
- 300 ml lapte cald
- 7 oua
- 1 cana de 200 de grame zahar alb
- 50 de ml de ulei de floarea-soarelui
- 4 cuburi de drojdie
- coaja de la o lamaie
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 250 de grame de miez de nuca
- 50 de grame de pudra de cacao
- 1 mana de stafide
- 4 cubulete rahat
- 1 kilogram de faina alba
Mod de preparare cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:
Se dizolva drojdia cu zaharul vanilat pana ce se obtine o pasta. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul. Se adauga laptele cald, coaja de lamaie, dupa care se adauga, incet-incet, tot pachetul de faina.
Se face o coca tare, se imparte in 2 bucati, se intind bucatile pe masa. Separat, se face o pasta din cacao, 1 lingura de zahar, albusurile de la cele 7 oua, rahatul, stafidele si nuca; aceasta pasta se adauga peste aluat, care se ruleaza. Cele doua bucati de aluat de cozonac se pun in 2 tavi incalzite si se lasa la dospit.
Dupa care se ung cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu zahar, apoi se introduc tavile cuptor. Se scot cand s-au rumenit.
O reteta recomandata de blogul https://ideidelicioase.blogspot.ro
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?