IN ACEST ARTICOL:
Cand am mancat prima data biscotti, mi-am zis ca de atunci incolo am sa mananc numai asa ceva. Erau atat de buni si deliciosi...mai ales ca erau cu ciocolata si alune. Mi-au placut tare mult. Insa de atunci am inceput sa experimentez tot felul de combinatii cu tot felul de seminte si arome

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare Biscotti cu nuci si cafea:

  • 3 oua
  • 200g zahar brun
  • 75 g zahar alb
  • 60 ml cafea tare preparata
  • 150 g miez nuca
  • 300 g faina
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 11/2 lingurite praf copt
  • 1 praf sare

Mod de preparare Biscotti cu nuci si cafea:

Mai intai incingem cuptorul la 170 grade C. Punem nucile intr-o tava si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Le punem intr-un prosop de bucatarie si le frecam usor in prosop pentru a le curata de pielite. Le tocam bucati mai mari si le lasam deoparte. Intr-un castron amestecam faina cernuta, praful de copt si sarea, lasam deoparte. Intr-un alt castron incapator mixam cu mixerul la putere maxima ouale impreuna cu zaharul alb si zaharul brun pana ce ouale isi dubleaza volumul. Apoi adaugam esenta de cafea si extractul de vanilie. Preparam o cafea tare si o lasam sa se raceasca. Eu am preparat un espresso. Adaugam si cafeaua si amestecam din nou bine. Incepem si adaugam 2/3 din mixul de faina, amestecam, adaugam apoi nucile, dupa care adaugam restul de faina, moment in care renuntam la mixer si terminam de amestecat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu o spatula. Impartim compozitia obtinuta in doua parti, presaram faina pe masa de lucru si turnam pe ea o parte din compozitie. Formam un sul de aluat lung de 35 cm pe care il transferam in tava acoperita cu hartie de copt; repetam operatia si pentru cealalta parte de compozitie. Aplatizam usor cu mainile infainate sulurile de aluat pentru a le da o forma usor dreptunghiulara, dam tava la cuptor pentru 25 de minute. Dupa 25 de minute scoatem tava din cuptor si lasam sulurile de aluat sa se raceasca pentru 15 minute. Taiem sulurile de aluat in felii subtiri si le asezam in tava. Le mai lasam la cuptor cate 8 minute pe fiecare parte. Biscottii astfel formati ii transferam pe un gratar de bucatarie si ii lasam sa se raceasca

Eu i-am servit alaturi de o cafea, se mai pot servi alaturi de un pahar cu lapte, mai ales dimineata. Sunt crocanti, aromati si tare buni! Rezista chiar si o saptamana! asta daca nu ii papati pe toti intre timp!

Pentru a citi si alte retete delicioase, vizitati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri