IN ACEST ARTICOL:
Am nascocit o combinatie de piept de pui cu susan si un dip din ala sanatos cu sfecla si branza de vaci, plus ceva ierburi ca sa fiu intru totul in pas cu ... mirodeniile. Ca sa evit combinatii nesanatoase (carne si cartofi, respectiv carbohidrati cu proteine, total nepotrivita si neindicata) si sa aleg o varianta comoda dar si inedita putin, am creat un dip in care am amestecat ierburi, sfecla si... scinduf.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru piept de pui file cu crema de branza si sfecla:

  • 500 grame piept de pui
  • 150 grame faina
  • 2 linguri seminte de susan
  • 3 lingurite oregano
  • 3 oua
  • 1 lingurita vegeta bio
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Ingrediente pentru crema de branza de vaci (dip):

  • 4 linguri branza de vaci
  • 1 sfecla rosie medie, coapta
  • 1-2 lingurite oregano
  • 4-5 linguri iaurt grecesc
  • 4 lingurite germeni de schinduf

Mod de preparare piept de pui file cu crema de branza si sfecla:

Se feliaza pieptul de pui in fasii subtiri (asta daca nu le-ati cumparat deja gata feliate), se spala si se sterg cu servetel de bucatarie. Pregatiti intr-o farfurie faina, in alta ouale batute putin peste care adaugati oregano, sare si piper, iar in a treia farfurie puneti pesmetul amestecat cu semintele de susan si vegeta. Am folosit vegeta proprie pe care cu sarg si daruire am fabricat-o anul trecut... o vara intreaga, chiar din legume din productia proprie, cu ajutorul unui deshidrator.
Asa, acum pregatiti tigaia in care adaugati uleiul si lasati la incins cateva minute.
Intre timp, pregatiti pieptul de pui pe care il tavaliti in toate cele trei farfurii: faina, oua, pesmet si le puneti in tigaie la prajit.
Se lasa pana cand devin usor uscate, astfel incat sa obtineti un file ferm pe care-l puteti cu usurinta da prin dip si apoi... ham.
Intre timp preparati dipul, sau inainte daca vreti sa fiti pregatiti cu toate: coaceti sfecla pe care o puteti fie sa o fierbeti in apa, fie in cuptor in folie de aluminiu, indiferent de varianta aleasa, dureaza oricum cel putin o ora-doua pana se fac.
Lasati la racit si apoi dati prin razatoare in firisoare subtiri. Amestecati branza de vaci cu iaurtul grecesc, sfecla, oregano, sare, piper si bineinteles schinduf. Mai amestecati putin pana se omogenizeaza totul.

Serviti pieptul de pui cu crema de branza de vaci. Si mai serviti inca putin daca va mai ramane si la cina!

Si nici macar nu trebuie sa aveti remuscari, e sanatoasa si satioasa!

Pentru a descoperi si alte retete la fel de interesante, vizitati blogul culinariadaciana.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri