IN ACEST ARTICOL:
Sunt sigura ca va plac si voua pastele si daca doriti ceva mai lejer si fara carne va recomand aceasta reteta cu smantana vegetala, legume si vin. E delicioasa si chiar si cei care pretind ca nu mananca dovlecel, va zic eu ca o sa ii convingeti cu aceasta mancare. Si clar ca e buna si pentru cei care postesc in perioada aceasta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste cu legume si sos alb:

  • 300 gr paste fara ou
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 1 bucatica de praz
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana vegetala Gran cucina
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde (eu am tot timpul congelat)

Mod de preparare paste cu legume si sos alb:

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj sau pana se fierb pastele, evident.Spalam si curatam dupa caz legumele. Taiem marunt prazul si cele doua feluri de ardei si le punem la calit intr-un wok in care am incalzit mai intai uleiul.
Lasam 2-3 minute apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete mici. Amestecam si lasam pe foc 4-5 minute apoi adaugam si rosia taiata cubulete si lasam in continuare pe foc aprox 7-8 minute pana se inmoaie putin toate legumele. Turnam peste legume smantana, adaugam usturoiul tocat marunt si vinul si potrivim de sare si piper lasand sa mai fiarba cateva minute (4-5). Adaugam busuiocul si dupa 2-3 minute oprim focul.
Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le turnam peste sos si amestecam.
Servim cald eventual daca va place cu ceva condimente picante si aromate!

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri