Cum poti incepe mai bine dimineata daca nu cu un mic dejun cu sos irezistibil de ciocolata? Doar daca sosul se topeste pe niste waffe fierbinti cu aroma de portocale.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru waffe cu portocale si sos de ciocolata:

Waffe

  • 250 ml lapte caldut
  • 6 linguri unt moale
  • 1 varf de lingurita de sare
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • sucul de la o portocala
  • 1/2 cubulet de drojdie
  • 3 linguri de zahar

Trezeste drojdia in putin lapte si zahar si amesteca apoi toate ingredientele pana ai un aluat omogen. Acopera cu o folie de plastic si lasa la un loc caldut sa creasca pentru aproximativ 1 ora.
Dupa o ora, pune aluatul in forma incinsa de waffe si coace fiecare bucata pana este rumena.

Sos:

  • 100 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri unt
  • 60 ml lapte
  • 60 ml smantana

Topeste ciocolata cu untul intr-un vas bain-marie.
Intre timp incalzeste si laptele amestecat cu smantana si cand da in clocot adauga zaharul si cacaoa, amestecand pana se dizolva si avand grija sa nu dea in clocot.
Cand s-a topit ciocolata si untul, se amesteca cu laptele.

Se serveste cu waffe calde.

Pentru ca sos iese suficient, il depozitati intr-un vas acoperit la frigider si il reincalziti cand aveti nevoie de el.

waffe cu portocale si sos de ciocolata

O reteta recomandata de blogul http://amainbucatarie.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mic dejun yummy: Waffe cu portocale si sos de ciocolata.