Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru waffe cu portocale si sos de ciocolata:
Waffe
- 250 ml lapte caldut
- 6 linguri unt moale
- 1 varf de lingurita de sare
- esenta de vanilie
- 2 oua
- 250 gr faina
- 1 lingurita scortisoara
- sucul de la o portocala
- 1/2 cubulet de drojdie
- 3 linguri de zahar
Trezeste drojdia in putin lapte si zahar si amesteca apoi toate ingredientele pana ai un aluat omogen. Acopera cu o folie de plastic si lasa la un loc caldut sa creasca pentru aproximativ 1 ora.
Dupa o ora, pune aluatul in forma incinsa de waffe si coace fiecare bucata pana este rumena.
Sos:
- 100 gr zahar
- 30 gr cacao
- 80 gr ciocolata neagra
- 4 linguri unt
- 60 ml lapte
- 60 ml smantana
Topeste ciocolata cu untul intr-un vas bain-marie.
Intre timp incalzeste si laptele amestecat cu smantana si cand da in clocot adauga zaharul si cacaoa, amestecand pana se dizolva si avand grija sa nu dea in clocot.
Cand s-a topit ciocolata si untul, se amesteca cu laptele.
Se serveste cu waffe calde.
Pentru ca sos iese suficient, il depozitati intr-un vas acoperit la frigider si il reincalziti cand aveti nevoie de el.
O reteta recomandata de blogul https://amainbucatarie.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară