Briose de ciocolata cu banane

12:11, 18 Noiembrie 2013 publicat în Retete culinare7 share-uri

Un desert rapid, usor, pentru orice masa, fie ea una de familie sau mai festiva.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu banane:

  • 1 pachet de unt
  • 400 g zahar
  • 50 g cacao
  • 125-130 ml lapte
  • 4 oua
  • 300g faina
  • un pachet de praf de copt
  • esenta de rom
  • o ciocolata amaruie cu minim 55% cacao
  • o banana

Mod de preparare briose cu banane:

Untul, zaharul si cacaoa se pun la foc moale cu laptele sa dea cateva clocote pana cand zaharul este complet dizolvat. Se iau 8 linguri din compozitie si se pun intr-un ibric de cafea, apoi se lasa crema sa se raceasca. Intre timp se bat albsusurile spuma. Cand s-a racit complet crema de cacao, se adauga pe rand galbenusurile amestecand pana la omogenizare, apoi faina in ploaie amestecand continuu, praful de copt, esenta de rom, iar la urma albusurile spuma care se incorporeaza usor, de sus in jos. Se toarna in formele de briosa, se pune in mijlocul fiecareia cate o felie de banana si se da la copt in cuptorul preincalzit la foc mediu, cca 15-20 de minute. (Cantitatea ajunge pentru doua tavi de briose, sau o tava de 15 bucati si un chec mai mic.)
Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca briosele. Intre timp in cele 8 linguri de compozitie puse deoparte, se topeste pe foc mic ciocolata amaruie si se glaseaza sau se decoreaza briosele cu glazura astfel obtinuta. Am servit alaturi de doua cupe de inghetata de fistic.

Citeste si:
Karaoke și o cină internațională, printre activitățile de realizat...
Karaoke și o cină...


Mai multe poze din timpul prepararii gasiti la: http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro


O reteta propusa de: Oana Durican (Dolce_vita)

Citeste si:
Cupcakes de Sărbătoare: Cum să decorezi cele mai iubite prăjiturele...
Cupcakes de Sărbătoare: Cum...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri