De la Nigella Lawson strigare, va ofer sa savurati o delicioasa prajiturica simpla, plina de arome si texturi.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente prajitura cu morcov si stafide:

  • 3 morcovi medii, dati pe razatoarea mare
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei de masline
  • 50 g stafide rehidratate in rom
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit cu nucsoara
  • Decor: migdale sfaramate
  • Eu am turnat peste prajitura o glazura cu lichior de oua din comert. Este foarte gustoasa si devine crocanta.

Mod de preparare prajitura cu morcovi si stafide:

Frecam cu telul zaharul cu uleiul de masline. Adaugam ouale, esenta de vanilie si batem in continuare.
Nu este nevoie sa exageram. Turnam in ploaie faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecam usor cu o paleta. Urmeaza nucsoara, coaja si zeama de lamaie, stafidele rehidratate in rom. Le incorporam in compozitie si la final adaugam morcovii putin storsi. Amestecam.

Nu trebuie sa va faceti griji ca nu va iese, mergeti la sigur, prajitura nu trebuie sa creasca mult, dar trebuie sa fie pufoasa si umeda.

Turnam compozitia intr-o forma de 23 cm unsa cu unt si tapetata cu faina, nivelam si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 minute. Cand este gata,o sa se desprinda de pe margini.

Portionati, glazurati, presarati migdale si savurati.

prajitura cu morcovi si stafide

Daca nu doriti sa o glazurati, presarati migdale peste prajiturica inainte de a o baga la cuptor.

Pofta buna!

I reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desert dietetic cu morcov si stafide.