2 Noiembrie 2013 publicat în Retete culinare 21 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
I-am zis ' legume cu orez' si nu orez cu legume pentru ca are la baza muuuuulte legume proaspete :). Foarte buna mancare pe timp de vara si toamna cand inca putem profita de rosii, ardei si vinete de gradina. Imi e groaza ca vine iarna si pe langa ca au preturi astronomice nu au nici gust.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru legume cu orez:

  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei mare rosu
  • 2 vinete mici
  • 2 rosii mari
  • 120 gr orez
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare legume cu orez:

Curatam si spalam bine legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline 2-3 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat felii si lasam in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa. Urmeaza vinetele taiate cubulete. Lasam la calit aprox 10 minute. In acest timp punem si orezul seprat la fiert in apa cu putina sare. Rosiile le decojim, le taiem cubulete si le adaugam peste restul de legume. Lasam sa fiarba pana scade apa de la rosii. Adaugam sare si piper dupa gust si busuiocul tocat marunt. Orezul fiert, scurs de apa il adaugam peste legume si amestecam bine. Daca mai e nevoie mai condimentam.
Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel verde. Servim cald! Sa aveti pofta!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asia Fest ajunge pentru prima dată la Brașov, 1-3 august, trei zile de cultură și gastronomie asiatică în inima orașului Ardeii Umpluți: O Delicatesă Tradițională Reinventată Mâncare de linte roșie - Rețete delicioase, hrănitoare și ușor de preparat

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri