Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de busuioc:
- 1 piept de pui
- sare
- piper
- o mana frunze proaspete de busuioc
- 2 catei de usturoi
- 3-4 linguri suc de lamaie
- 2 linguri parmezan ras (cascaval sau o branza mai tare)
- 2-3 linguri ulei de masline pentru sos
- ulei pentru prajit
Cum se prepara piept de pui cu sos de busuioc
Pentru a prepara sosul pesto se pun in blender: frunze de busuioc, ulei de masline, suc de lamaie proaspat stors, feliute de usturoi, parmezan, sare, piper. Optional, se adauga 1 lingura cu muguri de pin, migdale, nuci sau alune. Totul se mixeaza foarte bine pentru a rezulta un sos omogen. In lipsa unui blender, sosul se poate prepara in mojar. Pieptul de pui se presara cu sare si piper si se caleste in putin ulei, pe ambele parti, pana cand capata o crusta aurie. Carnea se transfera intr-o tava si se tine la cuptor timp de 15-20 minute. Se toarna apoi sosul de busuioc acoperind bine pieptul de pui. Friptura se acopera cu un capac timp de 3-4 minute,
pentru ca toate aromele sa se combine. Pieptul de pui cu sos de busuioc se serveste imediat.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă