Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu dovleac:
Aluat:
- 250 g unt
- 150 g zahar pudra
- 4 linguri lapte
- 3 galbenusuri
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- aprox 500 g faina
Umplutura:
- 4 cani dovleac ras mic
- 1/2 cana zahar
- 3-4 linguri ulei
- scortisoara
- cardamom
Mod de preparare placinta cu dovleac:
Aluat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider.
Umplutura:
Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit, pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara, cardamom si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare