Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu dovleac:
Aluat:
- 250 g unt
- 150 g zahar pudra
- 4 linguri lapte
- 3 galbenusuri
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- aprox 500 g faina
Umplutura:
- 4 cani dovleac ras mic
- 1/2 cana zahar
- 3-4 linguri ulei
- scortisoara
- cardamom
Mod de preparare placinta cu dovleac:
Aluat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider.
Umplutura:
Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit, pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara, cardamom si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară