Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru conopida cu usturoi:
- 2-3 felii de paine veche de cateva zile
- 2-5 catei de usturoi
- putin ulei
- 1 capatana mica de conopida
- sare dupa gust
Mod de preparare conopida cu usturoi:
Conopida se desparte buchetele, se spala si se fierbe. Eu am fiert-o pe aburi, pentru mai multa aroma. Intre timp, feliile de paine le puneti in blender si le maruntiti cu 2-3 pulsatii. Nu vreti ceva fin ca un pesmet, ci bucatele ceva mai mari de paine. Adaugati painea intr-o tigaie in care ati incins putin ulei, impreuna cu cateii de usturoi. Pe acestia puteti fie sa ii tocati marunt, fie sa ii dati pe razatoare.
Caliti aceasta compozitie pana cand painea devine crocanta si puternic aromata. Apoi o amestecati cu conopida gata fiarta si serviti.
Sfat! Va recomand sa nu le amestecati decat inainte de servire, pentru ca painea se inmoaie dupa un timp si se pierde savoarea ei crocanta.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă