Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata cu dovleac copt:
- 200 g pulpa dovleac
- 100 g salata asortata (radichio, ruccola, salata romana)
- 6 rosii cherry
- 50 g miez seminte dovleac
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- 1/2 lingurita mustar
- sare de mare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare salata cu dovleac copt:
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de copt, tocati in cuburi potrivite pulpa de dolveac, presarati peste cuburi sare de mare si stropiti totul cu cateva picaturi de ulei de masline. Dati tava la cuptor pentru 20 de minute pana ce dovleacul se inmoaie si capata o culoare usor maronie. Lasati dovleacul deoparte. Spalati salata si rupeti frunzele bucati mari (sau apelati la varianta rapida, salata asortata la punga). Taiati in doua rosiile cherry.
Cum se transformă corpul în timpul postului?

Pregatiti dressing-ul: intr-un castron mic adaugati uleiul de masline impreuna cu otetul balsamic, mustarul, sarea de mare si piperul proaspat macinat. Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel. Intr-un bol incapator puneti salata, rosiile cherry, dovleacul si amestecati usor. Turnati deasupra dressing-ul, amestecati din nou. Gustati daca mai trebuie ceva la dressing (puteti adauga eventual ceapa verde, ceapa rosie sau ardei iute tocat marunt).
Presarati pe deasupra semintele de dovleac. si cu asta ati terminat de gatit pe seara asta.
Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de...

Serviti imediat!
Aceasta reteta a fost oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro
Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei