Ciorba de vitel cu legume si tarhon

12:10, 30 Octombrie 2013 publicat în Retete culinare4 share-uri

Va invit la o ciorba gustoasa ardeleneasca cu legume multe, carne proaspata de vitel si tarhon. Aromata cu usturoi si tarhon ii da ciorbei un gust aparte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de vitel cu legume si tarhon:

  • 300 gr carne de vitel
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 telina
  • 1 gulie mica
  • 4 cartofi mai mici
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • tarhon
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare ciorba de vitel cu legume si tarhon:

Punem apa la fiert intr-o oala de 3 l. Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem. Carnea o taiem cubulete. Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.
Spre final adaugam si usturoiul tocat marunt. Cand toate legumele si carbea sunt fierte adaugam tarhonul tocat. Intr-un bol amestecam faina cu smantana, adaugam cateva linguri din ciorba fierbinte, amestecam apoi turnam peste ciorba. Lasam sa mai dea in clocot si oprim focul.

Citeste si:
Pregătirea de primăvară: 3 proceduri care reduc stratul adipos și...
Pregătirea de primăvară: 3...

Nota: daca doriti ciorba mai acra, puteti adauga 1-2 linguri de otet.

Servim cu smantana!

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri