Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de morcovi:
- 700 g morcov
- 400 g zahar
- 200 ml apa
- 50 ml suc de lamaie
- 200 ml suc de portocale
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir
- sau 1 lingurita ghimbir proaspat- ras
- esenta de vanilie
Cum se prepara gemul de morcovi:
Morcovul se spala, se curata de coaja, apoi se rade pe razatoarea cu ochiuri mici sau se marunteste cu robotul de bucatarie. Pasta obtinuta se pune intr-un vas antiaderent, se amesteca cu zaharul, apoi se acopera cu apa. Compozitia se fierbe la foc mic, amestecand constant, timp de 10-15 minute sau pana cand scade toata apa. Se adauga sucul de citrice proaspat stors si ghimbirul. Se continua fierberea pana ce scade tot lichidul, iar morcovul se inmoaie bine si se leaga, transformandu-se intr-o pasta ingrosata. La final gemul se aromatizeaza cu cateva picaturi de esenta de vanilie. Gemul de morcovi se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte. Se infileteaza imediat capacele, se lasa sa se raceasca, apoi borcanele cu gem de morcovi se aseaza la loc de onoare pe rafturile camarii, pentru ca merita.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă