Morcov transformat in gem. Si ce gem!! Incredibil!! Cu siguranta, consistenta si aroma sa va vor duce cu gandul la gemul de gutui.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de morcovi:

  • 700 g morcov
  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 50 ml suc de lamaie
  • 200 ml suc de portocale
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • sau 1 lingurita ghimbir proaspat- ras
  • esenta de vanilie

Cum se prepara gemul de morcovi:

Morcovul se spala, se curata de coaja, apoi se rade pe razatoarea cu ochiuri mici sau se marunteste cu robotul de bucatarie. Pasta obtinuta se pune intr-un vas antiaderent, se amesteca cu zaharul, apoi se acopera cu apa. Compozitia se fierbe la foc mic, amestecand constant, timp de 10-15 minute sau pana cand scade toata apa. Se adauga sucul de citrice proaspat stors si ghimbirul. Se continua fierberea pana ce scade tot lichidul, iar morcovul se inmoaie bine si se leaga, transformandu-se intr-o pasta ingrosata. La final gemul se aromatizeaza cu cateva picaturi de esenta de vanilie. Gemul de morcovi se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte. Se infileteaza imediat capacele, se lasa sa se raceasca, apoi borcanele cu gem de morcovi se aseaza la loc de onoare pe rafturile camarii, pentru ca merita.

gem de morcovi

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gem de morcovi.