Pregatirile pentru lunile friguroase de iarna sunt in toi. Imi place sa am cat mai multe bunatati facute de casa, printre care se numara si gemul de prune. Si pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit am sa fac in curand inca o portie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de prune:

  • 2 kg prune fara samburi
  • 800 gr zahar
  • zeama de la o lamaie mica

Mod de preparare gem de prune:

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct. Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi. A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund. Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.
Fierbem aprox 2 ore pentru un gem mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti sa fie mai moale.
Turnam in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi.

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Citeste si:
POVESTEA CADOURILOR ÎNCEPE CU SABON - Aroma unui Crăciun fastuos
POVESTEA CADOURILOR ÎNCEPE CU...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri