Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de prune:
- 2 kg prune fara samburi
- 800 gr zahar
- zeama de la o lamaie mica
Mod de preparare gem de prune:
Spalam bine fructele si separam samburii de fruct. Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi. A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund. Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.
Fierbem aprox 2 ore pentru un gem mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti sa fie mai moale.
Turnam in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?