Gogosari cu vinete in otet este o alta minune de conserva! Prepararea ei necesita ceva mai mult timp si destul de multa rabdare, dar merita tot efortul! Iarna va veti bucura din plin de roadele muncii depuse, fie ca ii veti servi langa friptura, cartofi prajiti sau numai cu paine.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosari cu vinete in otet:

  • gogosari
  • vinete
  • otet
  • apa
  • sare
  • zahar
  • usturoi
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • frunze de visin
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara gogosari cu vinete in otet:

Gogosarii se taie in patru, se curata de seminte si cotoare, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se pregateste saramura din: apa, otet, sare, zahar, boabe de piper si frunze de dafin. Ca si masuri, se folosesc 1 lingura de sare si doua linguri de zahar – la fiecare litru de lichid, iar otet – o parte la trei parti cu apa.
In fiecare borcan vor intra aprox. 300 ml saramura. Se pune saramura pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, amestecand bine cu o lingura sa se topeasca toata sarea. Se aseaza gogosarii intr-un vas incapator si se toarna saramura fierbinte peste ei. Se acopera vasul si se lasa totul sa se raceasca.

Vinetele se spala, se curata de coaja si se taie in felii mai groase de aprox 2 cm. Se presara cu sare si se lasa 30 minute, apoi se sterg cu prosoape de hartie de excesul de apa pe care o lasa. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc feliile de vinete, cate 1 minut pe fiecare parte. Nu trebuie prajite foarte mult, sa nu se inmoaie prea tare. Se scot pe servete absorbante de hartie si se lasa sa se raceasca.

Borcanele se spala si se sterilizeaza. Se umplu apoi cu straturi de gogosari si felii de vinete, iar printre ele se pun feliute de usturoi. Deasupra fiecarui borcan se aseaza cate o frunza de visin. Borcanele se umplu cu saramura (turnata mai devreme peste gogosari) si se infileteaza capacele. Se pun in cuptorul aragazului, pe gratar, cu o tava cu aprox. 1 litru de apa dedesubt, pentru 20 de minute (incepand din momentul in care incepe sa fiarba apa) sau pana cand lichidul din borcane incepe sa faca bule – semn ca a inceput sa fiarba. Dupa ce timpul s-a scurs, se opreste focul, iar borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor. Abia apoi se pot depozita in camara.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri