Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu kiwi:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri suc de portocala
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 4 buc kiwi
- esenta de vanilie
Mod de preparare prajitura cu kiwi:
Albusurile se mixeaza cu zaharul pentru a obtine o bezea pufoasa. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si sucul de portocala proaspat stors. Se incorporeaza apoi praful de copt amestecat cu 4 linguri faina.
Aluatul se amesteca foarte usor, folosind o spatula. Fructele de kiwi se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se amesteca cu 2 linguri faina, pentru a evita, pe cat posibil, sa se lase pe fundul tavii in timpul coacerii. In aluat se adauga, la final, bucatile de kiwi. Se tapeteaza o tava (26 x 17 cm) cu hartie de copt si se toarna aluatul. Prajitura se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in cuburi sau romburi.
Prajitura cu kiwi se serveste cu topping de ciocolata sau pudrata cu zahar.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?