Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu kiwi:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri suc de portocala
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 4 buc kiwi
- esenta de vanilie
Mod de preparare prajitura cu kiwi:
Albusurile se mixeaza cu zaharul pentru a obtine o bezea pufoasa. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si sucul de portocala proaspat stors. Se incorporeaza apoi praful de copt amestecat cu 4 linguri faina.
Aluatul se amesteca foarte usor, folosind o spatula. Fructele de kiwi se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se amesteca cu 2 linguri faina, pentru a evita, pe cat posibil, sa se lase pe fundul tavii in timpul coacerii. In aluat se adauga, la final, bucatile de kiwi. Se tapeteaza o tava (26 x 17 cm) cu hartie de copt si se toarna aluatul. Prajitura se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in cuburi sau romburi.
Prajitura cu kiwi se serveste cu topping de ciocolata sau pudrata cu zahar.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”