Reprezinta un aperitiv grozav la o masa in familie sau pot fi servite la pranz. Adevarat va spun si nu va mint, sunt un deliciu!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinte chinezesti cu carne:

  • 300 g faina de grau
  • 170 ml apa calda
  • 250 g carne de porc
  • 3 foi varza chinezeasca
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 bucata de ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita vin de orez
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • cca 100 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare placinte chinezesti cu carne:

Mai intai de toate punem la fiert o oala cu apa, cand apa a fiert scufundam pentru 2 minute foile de varza. Le scoatem din apa, le scurgem bine de apa, dupa care le tocam marunt, tocam si ceapa verde marunt. Tocam marunt usturoiul si ghimbirul. Tocam carnea de porc si adaugam peste ea sarea, piperul, amidonul, sosul de soia, vinul de orez si uleiul de susan. Adaugam peste carne ceapa, varza tocata si scursa bine de apa, usturoiul si ghimbirul. Amestecam totul foarte bine pentru a obtine o pasta consistenta. Este foarte important ca pasta noastra sa nu lase lichid, daca este prea moale, atunci mai adaugam un pic de amidon. Lasam compozitia deoparte si ne ocupam de aluat. Pe masa de lucru cernem faina si facem in centrul ei o gropitza, adaugam apa calda. Incepem sa amestecam faina cu apa pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini, il lasam sa se odinheasca 10 minute. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou. Turtim cu podul palmei bucata de aluat, dupa care o intindem usor cu sucitorul. Luam cam o lingura din compozitia de carne si o asezam in centrul cercului de aluat. Incepem si strangem marginile aluatului formand intr-un final o bocceluta de aluat umplut. Intoarcem bocceluta invers, astfel incat inchizatura ei sa vina pe masa de lucru. Turtim usor bocceluta cu podul palmei si cu ajutorul sucitorului indem usor de tot aluatul pentru a forma o placintica, avand grija sa nu apasam prea tare pe aluat, astfel incat sa nu iasa umplutura afara. Vom obtine o placintica relativ subtire cam cat o farfurioara pentru ceasca de ceai. Continuam cu restul de aluat si compozitie pana terminam de facut toate placintelele. Incingem uleiul in tigaie si prajim placintelele pe ambele parti la foc mic pana aluatul se rumeneste, presand din cand in cand pe aluat cu ajutorul unei lopatzele de bucatarie pentru a ajuta si carnea din compozitie sa se gateasca.

Le scoatem pe un servetel de bucatarie dupa care le servim imediat. Le putem servi alaturi de sos de soia, sau pasta de ardei iute si boabe de soia, garnisite cu ceapa verde sau cu sosuri dulci. Dar neaparat calde!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri