Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru piept de curcan cu sos de smantana cu curry:
- 300g piept de curcan
- 200-300ml smantana lichida, in functie de cat sos doriti
- o lingurita de curry
- sare si piper dupa gust
- o cana orez pentru garnitura, de preferat basmati ca sa iasa bob cu bob.
Mod de preparare piept de curcan cu sos de smantana cu curry:
Pentru inceput, punem orezul la fiert pentru ca ia cel mai mult timp dintre toate sa se faca (eu il pun la masina de aburi si uit de el vreo 10-15min).
Apoi intr-o tigaie incinsa cu o lingura de ulei, asezam pieptul de curcan taiat cubulete si il lasam sa se rumeneasca usor, dupa care adaugam smantana lichida, iar apoi curry-ul, sarea si piperul.
Lasam sa bolboroseasca totul timp de vreo 5 minute, cat sa se ingroase putin sosul si asta e tot. Intotdeauna gustati inainte sa vedeti daca mai trebuie asezonat cu ceva.
Apoi intr-o farfurie asezam orezul cu o mica adancitura la mijloc in care vom pune carnea cu sosul.
Pofta mare!
PS: pentru ca pieptul sa iasa mai aromat si mai picant, puteti pune la marinat, cu o zi inainte, pieptul taiat cubulete si masat cu un strop de ulei de masline si putin amestec de condimente tandori (se gaseste in majoritatea supermarketurilor mari).
Aceasta reteta a fost propusa de blogul foodquicklygood.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară