Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort Rafaello:
Blat(diametrul de 26 cm):
- 8oua
- 6linguri zahar
- 6 linguri faina
- 100g fulgi de cocos
- 1 praf de copt
Sirop:
- 1 cutie de Pina Colada fara alcool(330 ml)(eu nu am gasit si am folosit lichidul de la un sirop de ananas)
Crema:
- 750ml frisca lichida
- 4-5 linguri zahar pudra(dupa gust, cat de dulce doriti)
- 2 plicuri gelatina
- 2 cutii mari de bomboane Rafaello
- 250g zmeura (congelata am avut eu).
Pt ornat:
- Bomboane Rafaello
- Fulgi de cocos
Mod de preparare tort Rafaello:
Se mixeaza bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul si se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Blatul se coace cca 20 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea intre timp:D. Dup ace este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru crema, punem gelatina in putina apa la inmuiat, apoi mixam bine frisca impreuna cu zaharul.Oprim intr-un castronas putina frisca pentru imbracarea tortului. Bomboanele Rafaello le sfaramam usor cu o furculita apoi le amestecam cu frisca. Topim gelatin pe baie de aburi si o amestecam usor cu crema rezultata.
Taiem blatul in trei si incepem montarea tortului. Blat, sirop, crema si un strat de zmeura. Lasam la frigider 3-4 ore, apoi il scoatem si il imbracam in frisca ramasa. Ornam cu fulgi de cocos si bomboane Rafaello.
Pentru a descoperi si alte retete de torturi, vizitati blogul meosiris.blogspot.de
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.