Daca pregatesti un eveniment special, un asemenea tort ar trebui sa fie elementul supriza ce va impresiona pe oricine, indiferent de invitat.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort Rafaello:

Blat(diametrul de 26 cm):

  • 8oua
  • 6linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 100g fulgi de cocos
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 1 cutie de Pina Colada fara alcool(330 ml)(eu nu am gasit si am folosit lichidul de la un sirop de ananas)

Crema:

  • 750ml frisca lichida
  • 4-5 linguri zahar pudra(dupa gust, cat de dulce doriti)
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 cutii mari de bomboane Rafaello
  • 250g zmeura (congelata am avut eu).

Pt ornat:

  • Bomboane Rafaello
  • Fulgi de cocos

Mod de preparare tort Rafaello:

Se mixeaza bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul si se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Blatul se coace cca 20 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea intre timp:D. Dup ace este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema, punem gelatina in putina apa la inmuiat, apoi mixam bine frisca impreuna cu zaharul.Oprim intr-un castronas putina frisca pentru imbracarea tortului. Bomboanele Rafaello le sfaramam usor cu o furculita apoi le amestecam cu frisca. Topim gelatin pe baie de aburi si o amestecam usor cu crema rezultata.

Taiem blatul in trei si incepem montarea tortului. Blat, sirop, crema si un strat de zmeura. Lasam la frigider 3-4 ore, apoi il scoatem si il imbracam in frisca ramasa. Ornam cu fulgi de cocos si bomboane Rafaello.

Pentru a descoperi si alte retete de torturi, vizitati blogul meosiris.blogspot.de


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri