Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de rosii coapte:
- 1 kg de rosii mari, carnoase
- 1 ceapa medie
- 3-4-5 (sau mai multi) catei de usturoi
- maghiran
- sare si piper
Mod de preparare supa de rosii coapte:
Rosiile taiate in cuburi mari, ceapa rondele si usturoiul intreg, le-am amestecat si le-am pus toate intr-o tava pe care am lasat-o 30-40 de minute in aragazul incins, la foc mediu, cat s-au copt usor (fara sa se arda).
Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura rosiile, ceapa si usturoiul, impreuna cu zeama lasata, am turnat peste o cana cu apa (vroiam o supa densa) si le-am pus la fiert impreuna cu sarea, piperul si maghiranul.
Dupa ce au fiert toate utin, toate impreuna, le-am facut pasta cu blenderul.
Am servit supa cu cascaval si crutoane din paine cu maia, de casa. E infinit mai aromata decat orice supa de rosii, e foarte usor de facut si sanatoasa.
Pofta mare sa aveti!
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?