Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta de toamna cu prune si bezea de nuci:
Pentru aluat
- 200 grame de faina organica
- 75 grame de unt de buna calitate, taiat cubulete
- 1 ou ecologic
- 2-3 linguri de apa rece
- 2 linguri de zahar brun
- un praf de sare roz Himalaya
Pentru bezea
- 3 albusuri de oua ecologice
- 2 linguri de zahar brun
- 100 grame de miez de nuca macinat
Pentru umplutura
- 10 prune coapte, insa fara sa fie moi, taiate in patru
- 3 galbenusuri de oua ecologice
- 150 grame de iaurt
Mod de preparare tarta de toamna cu prune si bezea de nuci:
Aluatul de tarta se face simplu, amestecand faina cu zaharul si cu sarea, si apoi faramitand untul in faina, si legand totul cu oul si cu apa rece. Aluatul se tine la frigider timp de 30 de minute.
Pentru bezea se bat albusurile spuma, apoi se adauga, batand continuu, zaharul pana cand se obtine o spuma densa, lucioasa, in care se incorporeaza miezul de nuca macinat.
Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, se da la cuptorul incins la 175 grade timp 15 minute, dupa care se umple cu amestecul de galbenusuri si iaurt, se aseaza prunele si se intinde bezeaua peste toata tarta. Se da la cuptor timp de 20 minute.
Pentru a descoperi si alte retete la fel de delicioase, vizitati www.blogculegume.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?