Va prezentam o tarta cu prune si bezea cu nuci, pe care am asortat-o cu un lapte rece cu cacao, o combinatie numai buna pentru micul dejun.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta de toamna cu prune si bezea de nuci:

Pentru aluat

  • 200 grame de faina organica
  • 75 grame de unt de buna calitate, taiat cubulete
  • 1 ou ecologic
  • 2-3 linguri de apa rece
  • 2 linguri de zahar brun
  • un praf de sare roz Himalaya

Pentru bezea

  • 3 albusuri de oua ecologice
  • 2 linguri de zahar brun
  • 100 grame de miez de nuca macinat

Pentru umplutura

  • 10 prune coapte, insa fara sa fie moi, taiate in patru
  • 3 galbenusuri de oua ecologice
  • 150 grame de iaurt

Mod de preparare tarta de toamna cu prune si bezea de nuci:

Aluatul de tarta se face simplu, amestecand faina cu zaharul si cu sarea, si apoi faramitand untul in faina, si legand totul cu oul si cu apa rece. Aluatul se tine la frigider timp de 30 de minute.

Pentru bezea se bat albusurile spuma, apoi se adauga, batand continuu, zaharul pana cand se obtine o spuma densa, lucioasa, in care se incorporeaza miezul de nuca macinat.

Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, se da la cuptorul incins la 175 grade timp 15 minute, dupa care se umple cu amestecul de galbenusuri si iaurt, se aseaza prunele si se intinde bezeaua peste toata tarta. Se da la cuptor timp de 20 minute.

Pentru a descoperi si alte retete la fel de delicioase, vizitati www.blogculegume.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tarta de toamna cu prune si bezea cu nuci.