Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta de toamna cu prune si bezea de nuci:
Pentru aluat
- 200 grame de faina organica
- 75 grame de unt de buna calitate, taiat cubulete
- 1 ou ecologic
- 2-3 linguri de apa rece
- 2 linguri de zahar brun
- un praf de sare roz Himalaya
Pentru bezea
- 3 albusuri de oua ecologice
- 2 linguri de zahar brun
- 100 grame de miez de nuca macinat
Pentru umplutura
- 10 prune coapte, insa fara sa fie moi, taiate in patru
- 3 galbenusuri de oua ecologice
- 150 grame de iaurt
Mod de preparare tarta de toamna cu prune si bezea de nuci:
Aluatul de tarta se face simplu, amestecand faina cu zaharul si cu sarea, si apoi faramitand untul in faina, si legand totul cu oul si cu apa rece. Aluatul se tine la frigider timp de 30 de minute.
Pentru bezea se bat albusurile spuma, apoi se adauga, batand continuu, zaharul pana cand se obtine o spuma densa, lucioasa, in care se incorporeaza miezul de nuca macinat.
Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, se da la cuptorul incins la 175 grade timp 15 minute, dupa care se umple cu amestecul de galbenusuri si iaurt, se aseaza prunele si se intinde bezeaua peste toata tarta. Se da la cuptor timp de 20 minute.
Pentru a descoperi si alte retete la fel de delicioase, vizitati www.blogculegume.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară