Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta de toamna cu prune si bezea de nuci:
Pentru aluat
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

- 200 grame de faina organica
- 75 grame de unt de buna calitate, taiat cubulete
- 1 ou ecologic
- 2-3 linguri de apa rece
- 2 linguri de zahar brun
- un praf de sare roz Himalaya
Pentru bezea
- 3 albusuri de oua ecologice
- 2 linguri de zahar brun
- 100 grame de miez de nuca macinat
Pentru umplutura
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...

- 10 prune coapte, insa fara sa fie moi, taiate in patru
- 3 galbenusuri de oua ecologice
- 150 grame de iaurt
Mod de preparare tarta de toamna cu prune si bezea de nuci:
Aluatul de tarta se face simplu, amestecand faina cu zaharul si cu sarea, si apoi faramitand untul in faina, si legand totul cu oul si cu apa rece. Aluatul se tine la frigider timp de 30 de minute.
Pentru bezea se bat albusurile spuma, apoi se adauga, batand continuu, zaharul pana cand se obtine o spuma densa, lucioasa, in care se incorporeaza miezul de nuca macinat.
Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, se da la cuptorul incins la 175 grade timp 15 minute, dupa care se umple cu amestecul de galbenusuri si iaurt, se aseaza prunele si se intinde bezeaua peste toata tarta. Se da la cuptor timp de 20 minute.
Pentru a descoperi si alte retete la fel de delicioase, vizitati www.blogculegume.ro
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră