Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ghiveci national:
- 1 kg carne de pui (eu am folosit pulpe si aripioare)
- 500 gr cartofi
- 200 gr ceapa
- 500 gr morcovi
- 200 gr telina
- 500 gr apa
- 100 gr pasta de tomate
- 300 gr fasole verde
- 200 gr rosii proaspete
- 200 gr conopida
- ulei
- 200 gr vin alb
- patrunjel verde
- 50 gr usturoi
- boia
- piper
- sare
Mod de preparare ghiveci national:
Carnea de pui se sareaza si se inabusa in ulei impreuna cu ceapa, boiaua si ardei. Se stinge cu apa si pasta de tomate.
Separat se inabuse morcovii, telina, cartofii si apoi se adauga peste carnea de pui impreuna cu retsul legumelor. Se lasa sa fiarba pana s-a patruns carnea si legumele, intre timp se adauga sare, piper si patrunjel verde si se serveste.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei