Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cornuri cu gem:
- 500 gr faina
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 70 ml ulei
- 270 ml lapte
- 1 lingurita drojdie proaspata
- un varf de sare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pt umplutura (2 variante):
1. 1/2 borcan gem de prune
2. 3 linguri gem de capsuni cu 5 lingurite nuca macinata
Pt uns:
- 1 galbenus de ou + 2-3 lingurite lapte
- Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare cornuri cu gem:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
Aluatul dospit il impartim in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem sub forma rotunda, cu sucitorul, pe masa de lucru tapetata cu faina apoi cu un cutit taiem triunghiuri. Ungem cu gem si rulam. (vezi poza)
La fel procedam si cu a doua bucata de aluat, doar ca ungem triunghiurile cu compozitia gem+nuca.
Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt (de fapt in doua tavi :) ) si lasam la dospit inca 20 de minute apoi ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.
Pudram cornurile cu zahar pudra si servim calde sau reci.
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară