12 August 2013 publicat în Retete culinare 9 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O salata usoara, delicioasa, consistenta si...speciala, pentru ca Vara se poarta salatele! Pe cat pare de simpla, pe atat este de gustoasa, mai ales datorita crutoanelor de...rosii! Ceea ce este si mai placut la aceasta salata, este faptul ca o veti putea face pe tot parcursul anului, pentru ca nu veti avea nevoie de rosii proaspete mereu.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de vara cu crutoane rosii:

Pentru crutoanele de rosii:

  • 1 cutie rosii cuburi Sun Food
  • 300 g bagheta sau paine taraneasca (veche de o zi)
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat

Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius. Desfaceti conserva de rosii decojite, varsati continutul ei intr-o tigaie. Adaugati peste busuiocul, oregano, uleiul de masline, sarea si piperul. Puneti tigaia pe foc mic si amestecati totul cu o lingura de lemn, timp de 3-4 minute, pana ce toate ingredientele se amesteca si formeaza un sos delicios. Pasati rosiile cu lingura, pentru a obtine un piure mai fin.

Spuneam mai sus ca aveti nevoie de paine taraneasca sau bagheta veche de o zi. Ideea e ca painea sa fie mai uscata pentru a putea taia cuburi potrivite care sa absoarba lichidul din tigaie. Treceti cuburile de paine prin sosul de rosii format.

Tapetati tava aragazului cu hartie de copt si puneti pe ea cuburile de paine trecute prin sos, avand grija sa pastrati dinstanta intre ele, intocmai ca la fursecuri :). Coaceti crutoanele timp de 7-8 minute, dupa care intoarceti-le si pe partea cealalta, lasati-le la cuptor din nou 7-8 minute.

Trebuie sa obtineti crutoane uscate si crocante. Daca mai este nevoie, mai lasati-le la cuptor pentru inca 3-4 minute, dar aveti grija sa nu se arda si sa nu capete culoare bruna. Scoateti tava din cuptor si lasati-le sa se raceasca complet. Sincer va spun, pana sa amestec restul ingredientelor pentru salata, am tot rontait din crutoanele astea, atat de bune, incat am crezut ca nu mai apuc sa le pun in salata! :)

Pentru salata avem nevoie de:

  • orice mix de salata verde va place, eu am folosit:
  • 1/2 salata creata
  • 100 g valeriana proaspata
  • 1/2 salata romaine
  • cateva frunze salata rosie
  • 100 g branza brie
  • 10 nuci pecan

Pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 praf sare
  • piper proaspat macinat

Spalati bine foile de salata, scurgeti-le bine de apa si rupeti-le cu mana. Asezati-le pe un platou. Taiati cuburi potrivite branza brie. La sfarsit presarati nucile pecan si delicioasele crutoane de rosii. Amestecati ingredientele pentru dressing si turnati-l peste salata. Amestecati totul si savurati!
Este o salata excelenta! Sanatoasa si delicioasa! Crutoane crocante si parfumate, branza brie care se potriveste minunat cu nucile pecan, iar dressing-ul cu otet balsamic se completeaza gustul acestei salate.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri