Cordon bleu cu dovlecei

12:08, 12 August 2013 publicat în Retete culinare45 share-uri

Medalioane crocante din dovlecei, cu umplutura de branza sau cascaval. O mancare cu adevarat surpriza, dupa ”modelul„ cordon bleu!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cordon bleu cu dovlecei:

  • 2 dovlecei,
  • 2 oua
  • 200-300 g cascaval sau branza
  • pesmet
  • faina, sare, piper.

Cum se prepara dovlecei surpriza:

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se presara cu sare. Se lasa la rece o ora. Ouale se bat bine cu sare, piper si 2-3 linguri faina. Se taie cascavalul in felii mai groase. Dovleceii se sterg bine de apa cu prosoape de hartie. Se fac sandwich-uri din 2 felii de dovlecel, iar la mijloc se fixeaza cate o felie de cascaval. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
In timpul prajirii, medalioanele se intorc usor, cu o paleta.
Pe masura ce se gatesc oul si cascavalul, vor lega cele doua felii de dovlecel,
iar pachetelul construit va ramane intreg.
Dovleceii astfel pregatiti, sunt foarte buni calzi si sigur vor fi adevarate surprize.

Citeste si:
Supa crema de dovlecei | Retete de diversificare
Supa crema de dovlecei |...

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro

Citeste si:
10 Sfaturi pentru a-ti convinge copilul sa manance legume
10 Sfaturi pentru a-ti...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri