O tarta simpla, cu caise acrisoare, foarte usor de preparat. Se poate servi calda sau rece, ca atare sau alaturi de o cupa mare cu inghetata. Perfecta!

DIficultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu caise:

Blat:

  • 75 g unt (margarina)
  • 50 g zahar pudra,
  • 1 galbenus de ou,
  • 125 g faina,
  • 2 linguri lapte,
  • esenta de vanilietarta cu caise

Umplutura:

  • 10 caise potrivite
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 2 linguri zahar tos brun (alb)
  • 1 vf cutit nucsoara
  • 1 vf lingurita scortisoara

Cum se prepara tarta cu caise:

Blatul:

Untul, zaharul pudra si galbenusul de ou se amesteca bine. Se adauga faina si se framanta bine cu ambele maini, pana cand se obtin niste firimituri mai mari.
Pentru a lega compozitia, se adauga laptele si esenta de vanilie. Se strange aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 20-30 minute sau pana ce este gata umplutura.

Umplutura:

Caisele se taie pe jumatate si se indeparteaza samburii. Se amesteca zaharul tos cu zaharul vanilat,
scortisoara si nucsoara.

Asamblarea tartei:

Aluatul se scoate din frigider si se aseaza, cu mainile, in tava tapetata cu hartie de copt, imbracand pana la jumatate si marginile tavii. Diametru tava 20 cm. Aluatul se inteapa cu o furculita din loc in loc,
pentru a preveni cresterea inegala. Se aseaza jumatatile de caise, cu partea cu coaja in jos. Deasupra se repartizeaza amestecul de zahar aromat. Tarta cu caise se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute sau pana cand aluatul se rumeneste pe margini, iar caisele se inmoaie si incep sa isi lase sucul.

tarta cu caise

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tarta cu caise.