10 August 2013 publicat în Retete culinare 18 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Ciocolata si menta, o combinatie absolut delicioasa! O budinca aromata, ce poate fi savurata calda sau rece, cu topping de frisca si frunze proaspate de menta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de ciocolata cu menta:

  • 400 ml lapte
  • 2 pliculete cu ceai de menta
  • 1-2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 g ciocolata neagra

Cum se prepara budinca de ciocolata cu menta:

Se toarna 300 ml lapte intr-o cratita si se lasa pe foc pana da un clocot. Se retrage de pe foc si se adauga pliculetele cu ceai de menta. Vasul se acopera cu un capac si se lasa asa, timp de 10 minute, sa infuzeze.
Intre timp se amesteca zaharul, amidonul, si se toarna peste ele laptele ramas, amestecand pentru a se omogeniza. Se scot pliculetele de ceai si se toarna laptele caldut, peste amestecul cu amidon.
Compozitia se strecoara si se pune inapoi in cratita, sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o maioneza.
Se opreste focul si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la dizolvarea completa a acesteia.
Budinca de ciocolata cu menta se pune in pahare sau cesti si se serveste calda. Poate fi savurata si rece, decorata cu frisca si frunze proaspete de menta.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri