Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de ciocolata cu menta:
- 400 ml lapte
- 2 pliculete cu ceai de menta
- 1-2 linguri zahar
- 2 linguri amidon alimentar
- 100 g ciocolata neagra
Cum se prepara budinca de ciocolata cu menta:
Se toarna 300 ml lapte intr-o cratita si se lasa pe foc pana da un clocot. Se retrage de pe foc si se adauga pliculetele cu ceai de menta. Vasul se acopera cu un capac si se lasa asa, timp de 10 minute, sa infuzeze.
Intre timp se amesteca zaharul, amidonul, si se toarna peste ele laptele ramas, amestecand pentru a se omogeniza. Se scot pliculetele de ceai si se toarna laptele caldut, peste amestecul cu amidon.
Compozitia se strecoara si se pune inapoi in cratita, sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o maioneza.
Se opreste focul si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la dizolvarea completa a acesteia.
Budinca de ciocolata cu menta se pune in pahare sau cesti si se serveste calda. Poate fi savurata si rece, decorata cu frisca si frunze proaspete de menta.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă