Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de ciocolata cu menta:
- 400 ml lapte
- 2 pliculete cu ceai de menta
- 1-2 linguri zahar
- 2 linguri amidon alimentar
- 100 g ciocolata neagra
Cum se prepara budinca de ciocolata cu menta:
Se toarna 300 ml lapte intr-o cratita si se lasa pe foc pana da un clocot. Se retrage de pe foc si se adauga pliculetele cu ceai de menta. Vasul se acopera cu un capac si se lasa asa, timp de 10 minute, sa infuzeze.
Intre timp se amesteca zaharul, amidonul, si se toarna peste ele laptele ramas, amestecand pentru a se omogeniza. Se scot pliculetele de ceai si se toarna laptele caldut, peste amestecul cu amidon.
Compozitia se strecoara si se pune inapoi in cratita, sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o maioneza.
Se opreste focul si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la dizolvarea completa a acesteia.
Budinca de ciocolata cu menta se pune in pahare sau cesti si se serveste calda. Poate fi savurata si rece, decorata cu frisca si frunze proaspete de menta.
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
5 metode de relaxare după o săptămână stresantă

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?