Mici bile pufoase din carne, scaldate in sos alb delicios, preparat fara faina. Un fel de mancare ce m-a cucerit pe loc!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute cu sos alb:

  • 300 -400 g carne tocata de pui
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1-2 linguri pesmet
  • sare, piper,
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 vf cutit cimbru uscat sau cateva frunze cimbru verde
  • marar

Sos alb:

  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri cascaval ras
  • sare, piper, nucsoara

Cum se prepara chiftelute cu sos alb:

Chiftelute:

Carnea tocata se amesteca cu usturoi zdrobit, ou, cascaval ras (branza), sare, piper, marar tocat marunt, coaja rasa de lamaie, pesmet, cimbru. Pesmetul se adauga numai in cazul in care compozitia rezultata este prea moale. Cu mainile umezite cu apa, se formeaza mici bile din pasta de carne, care se aseaza cu putina distanta intre ele, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Chiftelutele se coc in cuptorul incins la 170 de grade, timp de 20-30 minute sau se prajesc in ulei pana devin aurii si crocante la exterior.

Sos alb:

Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga smantana. Cand incepe sa clocoteasca se adauga cascavalul ras
si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza. Sosul se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, dupa gust. Chiftelutele fierbinti se aseaza pe farfurie, se stropesc cu sosul alb si se servesc imediat.

chiftelute si sos alb

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute cu sos alb.