O reteta foarte simpla si de sezon.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de dovlecel:

Ne trebuie un dovlecel, 2 – 3 ardei grasi, 2 cepe, 2 rosii, 3 - 4 catei de usturoi (sau mai multi daca va plac), marar, un iaurt. Curatam ceapa si ardeii, le spalam, le taiem solzisori subtiri si le punem la calit laolalta intr-o craticioara. Taiem si dovlecelul felii, adaugam peste ceapa si ardei, adaugam deasupra niste apa, presaram si niste sare, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic. Cand e aproape gata, se adauga si rosiile taiate cubulete si usturoiul taiat marunt, mai lasam cateva minute pe foc si stingem. Potrivim la gust daca mai trebuie cu sare si preparam si un sos de iaurt – foarte simplu: un iaurt se amesteca cu marar taiat foarte fin, sar piper, merge de minune cu mancarica de dovlecel. Eu am mancat-o cu felii de branza si sos de iaurt. Cred ca ar fi minunata si alaturi de o mamaliguta sau de paine prajita cu usturoi…..Si alte idei pot a ne tot vina. Buuuun.

mancare de dovlecel

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare de dovlecel.