Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de afine:
- 1 kg afine
- 700 gr zahar ( se poate si mai putin daca sunt foarte coapte)
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare gem de afine:
Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore).
 Atentie pateaza! Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si amestecam. Punem la frigider pana a doua zi si mai amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul.
 A doua zi scoatem din frigider, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc pana se incalzeste bine. Trei sferturi din cantitate am pasat in blender iar restul l-am lasat asa. Punem din nou pe foc la flacara mica (eu pun pe o plita de fonta) si lasam sa fiarba aprox 40-45 minute. Trebuie amestecat destul de des pentru ca se prinde repede de fundul vasului.
 Turnam in borcane sterilizate, insurubam capacul bine iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pentru a se raci treptat. 
 Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei