Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata de caise:
- 6-7 caise bine coapte
- 100 ml frisca lichida indulcita
Cum se prepara inghetata de caise:
Caisele se taie in doua si se indeparteaza samburii. Se pun intr-un vas si se toarna apa peste ele, cat sa le acopere, apoi se fierb 10-15 minute, pana se inmoaie putin. Se lasa sa se raceasca.
Caisele se scot din apa, se decojesc si se paseaza cu o furculita, pana se obtine un piure (nu neaparat uniform). Frisca lichida se mixeaza pana cand creste si isi dubleaza volumul. Peste frisca se adauga piure-ul de caise racit si se amesteca bine. Compozitia de inghetata se pune intr-o caserola si se introduce la congelator. Dupa ce au trecut 3-4 ore, inghetata de caise poate fi servita.
Pentru ca inghetata sa iasa cremoasa, in timpul congelarii, se amesteca de cateva ori cu o furculita, pentru a impiedica formarea acelor de gheata.
Pentru cazul in care caisele sunt mai acrisoare, iar frisca nu indulceste indeajuns inghetata, adaugati in compozitie si zahar, pana obtineti rezultatul dorit.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.