22 Iulie 2013 publicat în Retete culinare 2 share-uri

Inghetata de caise, dulce acrisoara, reconfortanta, simplu si usor de facut, din numai doua ingrediente!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de caise:

  • 6-7 caise bine coapte
  • 100 ml frisca lichida indulcita

Cum se prepara inghetata de caise:

Caisele se taie in doua si se indeparteaza samburii. Se pun intr-un vas si se toarna apa peste ele, cat sa le acopere, apoi se fierb 10-15 minute, pana se inmoaie putin. Se lasa sa se raceasca.
Caisele se scot din apa, se decojesc si se paseaza cu o furculita, pana se obtine un piure (nu neaparat uniform). Frisca lichida se mixeaza pana cand creste si isi dubleaza volumul. Peste frisca se adauga piure-ul de caise racit si se amesteca bine. Compozitia de inghetata se pune intr-o caserola si se introduce la congelator. Dupa ce au trecut 3-4 ore, inghetata de caise poate fi servita.
Pentru ca inghetata sa iasa cremoasa, in timpul congelarii, se amesteca de cateva ori cu o furculita, pentru a impiedica formarea acelor de gheata.

Pentru cazul in care caisele sunt mai acrisoare, iar frisca nu indulceste indeajuns inghetata, adaugati in compozitie si zahar, pana obtineti rezultatul dorit.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri