Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata de caise:
- 6-7 caise bine coapte
- 100 ml frisca lichida indulcita
Cum se prepara inghetata de caise:
Caisele se taie in doua si se indeparteaza samburii. Se pun intr-un vas si se toarna apa peste ele, cat sa le acopere, apoi se fierb 10-15 minute, pana se inmoaie putin. Se lasa sa se raceasca.
Caisele se scot din apa, se decojesc si se paseaza cu o furculita, pana se obtine un piure (nu neaparat uniform). Frisca lichida se mixeaza pana cand creste si isi dubleaza volumul. Peste frisca se adauga piure-ul de caise racit si se amesteca bine. Compozitia de inghetata se pune intr-o caserola si se introduce la congelator. Dupa ce au trecut 3-4 ore, inghetata de caise poate fi servita.
Pentru ca inghetata sa iasa cremoasa, in timpul congelarii, se amesteca de cateva ori cu o furculita, pentru a impiedica formarea acelor de gheata.
Pentru cazul in care caisele sunt mai acrisoare, iar frisca nu indulceste indeajuns inghetata, adaugati in compozitie si zahar, pana obtineti rezultatul dorit.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!