Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata de caise:
- 6-7 caise bine coapte
- 100 ml frisca lichida indulcita
Cum se prepara inghetata de caise:
Caisele se taie in doua si se indeparteaza samburii. Se pun intr-un vas si se toarna apa peste ele, cat sa le acopere, apoi se fierb 10-15 minute, pana se inmoaie putin. Se lasa sa se raceasca.
Caisele se scot din apa, se decojesc si se paseaza cu o furculita, pana se obtine un piure (nu neaparat uniform). Frisca lichida se mixeaza pana cand creste si isi dubleaza volumul. Peste frisca se adauga piure-ul de caise racit si se amesteca bine. Compozitia de inghetata se pune intr-o caserola si se introduce la congelator. Dupa ce au trecut 3-4 ore, inghetata de caise poate fi servita.
Pentru ca inghetata sa iasa cremoasa, in timpul congelarii, se amesteca de cateva ori cu o furculita, pentru a impiedica formarea acelor de gheata.
Pentru cazul in care caisele sunt mai acrisoare, iar frisca nu indulceste indeajuns inghetata, adaugati in compozitie si zahar, pana obtineti rezultatul dorit.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară