Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru peste rece cu glazura de portocale:
- 800 g peste (merluciu,cod sau pestele folosit de mine - nototenia care este un salau de Antarctica)
- 5 portocale
- 100 g faina
- 1 lingura rasa amidon
- sare, piper negru boabe, chilli uscat
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare peste rece cu glazura de portocale:
Stoarcem portocalele si pastram zeama. Curatam bine pestele si il taiem in bucati mari.Tavalim bucatile de peste prin faina,le scuturam si le prajim in ulei de floarea-soarelui incins. Le scoatem pe hartie absorbanta, apoi le transferam intr-o tava sa se raceasca. Intre timp punem la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabe de piper, foile de dafin si chilli uscat.
Adaugam amidonul desfacut in putina apa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase, amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste pestele rece. Potrivim gustul de sare si lasam pestele sa se marineze cel putin 3 ore.
Servim preparatul rece, decorat cu felii de portocale si ,dupa gust, cu o garnitura de fasole verde.
Va astept pe blogul meu pentru retete usoare: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
Pofta buna!
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?