IN ACEST ARTICOL:
Dudele negre sunt delicioase consumate in stare proaspata, adaugate in tarte, diverse prajituri sau transformate in dulceata. De data aceasta va propun o prajitura simpla si foarte pufoasa!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu dude negre:

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 6 linguri fainaprajitura cu dude negre
  • 1 vf cutit sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • aprox. 1 cana dude negre

Mod de preparare prajitura cu dude negre:

Albusurile se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si sarea. Aluatul se amesteca usor folosind o spatula, apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava: 20 x 26 cm. Deasupra aluatului se repartizeaza dudele negre. (Pentru ca dudele negre pateaza rau mainile, va recomand sa folositi manusi de unica folosinta ;)
Prajitura cu dude negre se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Dupa ce se raceste, se taie in patrate si se serveste pudrata cu zahar.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri