18 Iunie 2013 publicat în Retete culinare 21 share-uri

O supa crema tip Dukan, eu una nu ma dau in vant dupa supele, ciorbele cu peste dar am avut surpriza sa constat ca nazdravanii mei devoreaza mancarica asta. Mari sunt misterele gusturilor miculutilor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de broccoli cu somon afumat:

  • 2 tulpini de praz, taiate fin
  • 1 kg de broccoli, curatat si taiat
  • 1 l supa de legume sau de pui
  • o frunza de dafin
  • alte legume dupa plac - eu am pus morcovi, telina radacina, ardei gras - nu prea multe sa nu fie apoi supa prea groasa
  • 200 gr. somon taiat feliute
  • chive (eu n-am pus)
  • un galbenus si doua -trei linguri de iaurt degresat pentru liaison
  • sare, piper

Mod de preparare supa crema de broccoli cu somon afumat:

Reteta o am de pe site-ul oficial Dukan si am adaptat-o propriului gust, in primul rand am folosit doar jumatate din cantitatile de mai sus pentru ca nu vroiam o cantitate mare de supa (supele crema imiplac proaspat facute). Apoi, in reteta originara, nu se facea la sfarsit liaison dar mie asa imi place soooooo....asa o fac.
Am pus prazul (ai alte eventuale legume - cu exceptia broccoli) si dafinul sa se caleasca in putina apa la foc mic, adaugam restul de supa si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, adaugam si broccoli, lasam sa fiarba molcom 10 - 15 minute pana se inmoaie. In reteta originara, se adauga la fiert si somonul, eu am preferat sa-l tai in fasii marunte ca de taitei si sa-l adaug doar la sfarsit de tot. Am lasat supa cu legume sa se raceasca suportabil, dupa care am bagat-o in blendar si am maruntit toate cele laolalta. Am turnat inapoi in oala si am pus pe foc pana a dat in fiert, am potrivit la gust cu sare,piper, eventual verdeata proaspata - patrunjel, marar - taiata marunt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Pregatesc liaisonul: intr-un bol punem galbenusul si iaurtul le amestecam sa se omogenizeze, cu un polonnic iau putin din supa fierbinte si o torn un bol, mestec ca sa se echivaleze temperatura lichidului, apoi mai pun un polonic de supa, mai mestec o data si torn tot liaisonul in supa, mestecand iute. Sting focul si cand servim supa, adaug si pestele taiat fasiute in fiecare portie plus niste verdeata proaspata.
No, pofta buna!

Cititi mai multe retete pe blogul: https://casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri